Ansökan som Generalsekreterare hos Er på UNF

Hejsan! Vad roligt att du vill läsa mitt personliga brev här på min webbsida. Du kan se mina skills och ladda ner mitt CV i spalten till höger, både på svenska och engelska, eller så klickar du här & läser mitt snabböverskådliga CV online också.  Tusen tack för att du är här. Hoppas vi hörs snart igen. 

Till vederbörande,

Jag är nyexaminerade, men erfarna, trollhättetjejen Alexandra Davidsson som numera bor i Västerås. Jag är mycket intresserad av att bli Er nya Generalsekreterare då jag är övertygad om att jag hade gjort ett utmärkt arbete eftersom jag har både de akademiska, personliga men också arbetslivsmässiga erfarenheterna.

Jag ser en tjänstgöring hos Er på UNF som spännande, givande men framförallt långsiktig! Jag vill arbeta med samordning, koordination och ledningsarbete, gärna i en ansvarstagande roll, då jag ser det som ett ibland fartfyllt och utvecklande arbete där man måste ta egna initiativ.

Viktigast för mig är att jag arbetar inom en organisation som har en god värdegrund, vilket Ni har. Jag är professionell, strukturerad och karismatisk. Genom att lyssna och vara ödmjuk har jag utvecklat ett unikt öga för moral och etik. Jag är inte rädd för att ta beslut och inte heller för att ställa frågor. Jag är snabb på att avgöra de normer som existerar där jag befinner mig och är därför alltid presentabel i alla situationer.

Jag är mycket mål och resultatinriktad, men öppen för vägen hur de uppnås. I detta arbete tror jag att det gäller att vara flexibel och mycket samarbetsvillig. Att arbeta med att bryta normer är något jag gjort i flera år, både professionellt som privat. Jag valde som 16 åring att bli nykterist och var det sedan i sex års tid. Jag delar er värdegrund om ett nyktrare samhälle och gemenskap.

Jag har mångårig erfarenhet från att värva nya medlemmar, skapa ny verksamhet och utveckla redan befintliga verksamheter. T ex så arbetade jag som nationell koordinator och tf. enhetschef i det EU-finansierade projektet Youth Embassy vid Uddevalla kommunledningskontor. Där arbetade jag med projektledning, budget, förankring, ledningsarbete, höll över 300 föreläsningar kring attitydförändring (genomgick en sexmånaders ideell utbildning innan jag blev anställd att arbeta med detta), koordinerade hela projektet nationellt och var ansvarig för 39 kollegors utveckling, scheman, och rekrytering. Vänligen läs det bifogade rekommendationsbrevet för mer information om mina ansvarsområden som är mycket relevanta till denna tjänst – där finns det intygat om hur jag lyckades implementera projektet i hela Västra Götalands län med ”hög retorisk skicklighet”.

Inom min mastersutbildning studerade jag globala studier. Jag genomförde dessutom två stycken fellowship-praktiker vid FN, en på FNs högkvarter i New York och en på World Food Programs högkvarter i Rom, där jag bevakade FNs insatser och arbetade med extern och intern kommunikation. Som ett bevis på min analytiska förmåga tog jag min kandidatexamen med pris för bästa C-uppsats. Jag var även ansvarig för Google Analytics och skrev veckoliga analytiska rapporter under mitt fellowship på World Food Program.

Inom min som nationell koordinator ansvarade jag även för att utforma lägesrapporter samt slutrapporter till EU:s integrationsfond, jag skrev bidragsansökningar, jag samordnade och planerade även två diplomeringar där f.d. integrationsminister Erik Ullenhag diplomerade nya unga ambassadörer. Jag har gedigen erfarenhet från samordning, ledarskap, nätverkande, analytiska uppgifter samt att fungera som representant. Att alltid känna till detaljer i det lilla för att se helheten är naturligt för mig. Jag har dessutom 12 års erfarenhet från styrelsearbete och fungerade i flera år som sekreterare och ordförande i elevrådet samt studentkåren – första gången vid elva års ålder.

Vidare så har jag i mina utbildningar sedan gymnasiet studerat på engelska och jag är mycket van att framställa muntliga och skriftliga rapporter, möten och dokument på svenska såväl som på engelska.

Som Ni kan förstå från mitt CV arbetar jag väldigt effektivt och tycker att det är roligt. Jag tror att alla mina arbetslivserfarenheter är en intressant och spännande kombination. Jag är insatt i hur projektledning, politik och samordningsarbete fungerar, och ser till arbetslagets bästa, och kan därför sättas direkt i arbete. Jag innehar B-körkort.

Ring mig så får ni veta mer om vilka event jag anordnat och andra erfarenheter jag tror kan vara intressant för Er – b. la så har jag arbetat mycket med kommunikationsfrågor och har t ex erfarenhet från webbpublicering. Tack på förhand,

Med vänliga hälsningar

Alexandra Davidsson